Trebinje: Počela treća faza popločavanja Starog grada

Srna
Trebinje: Počela treća faza popločavanja Starog grada

TREBINjE - U Trebinju su počeli pripremni radovi za treću fazu popločavanja ulica Starog grada kojom će biti obuhvaćen dio od Muzeja Hercegovine, pored Careve džamije do picerije “Grk”, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

u saopštenju se dodaje da je lokaciju radova, koje izvodi preduzeće “Porobić” iz Trebinja, danas posjetio i gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je istakao da će, kada radovi budu završeni, ovaj dio Starog grada dobiti sasvim novi izgled.

On je dodao da će biti popločano oko 2.000 metara kvadratnih prostora, ali da postavljanju kamenih ploča prethode brojni drugi radovi.

“U toku su pripremni radovi za uklanjanje postojećeg asfalta i betonske podloge, a zatim slijedi izgradnja nove kanalizacione i vodovodne mreže, te spuštanje svih kablova u zemlju”, naveo je Ćurić.

Gradonačelnik je rekao da će, kao i u prethodne dvije faze, i na ovom dijelu biti postavljena betonska podloga prije postavljanja kamenih ploča.

“Iako to značajno poskupljuje radove, to je mnogo kvalitetniji i sigurniji način rada za godine pred nama”, naveo je Ćurić.

Svi ovi radovi trebali bi da budu izvedeni u roku od 180 dana, a njihova vrijednost je oko 610.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana