Trebinje: Manje krivičnih djela

Srna
Trebinje: Manje krivičnih djela

TREBINjE - Na području Policijske uprave Trebinje u februaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, smanjen je broj prekršaja po javnom redu i miru, nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulima, a smanjen je i broj krivičnih djela, te se stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva ova uprava ocjenjuje kao zadovoljavajuće, rekao je načelnik Siniša Laketa.

 

"Nismo imali krivičnih djela razbojništva, ni težih krivičnih djela imovinskog oblika koja bi uznemirila javnost", naveo je Laketa na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada ove uprave u februaru.

Načelnik Sektora kriminalističke policije pri ovoj upravi Bojan Dabić rekao je da je Policijska uprava Trebinje u februaru evidentirala 18 krivičnih djela, što je manje za 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Od ukupnog broja krivičnih djela, na opšti kriminalitet se odnosi 14, a na privredni kriminalitet četiri krivična djela. Rasvijetljeno je pet krivičnih djela i to iz tekućeg perioda", rekao je Dabić.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Trebinje Petar Kozjak rekao je da je u februaru evidentirano 17 narušavanja javnog reda i mira, prilikom kojih je počinjen 21 prekršaj - za 10 prekršaja manje u odnosu na isti mjesec lani.

Kozjak je rekao da su u proteklom periodu evidentirane 32 saobraćajne nezgode.

"Od ukupnog borja saobraćajnih nezgoda, četiri su za posljedicu imale teže povrijeđena lica, a četiri lica sa lakšim tjelesnim povredama. U 24 nezgode pričinjena je manja materijalna šteta", naveo je Kozjak i dodao da nisu evidentirane saobraćajne nezgode sa poginulim licima.

On je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 1.213 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, dok je iz saobraćaja isključeno 65 vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana