Trebinje evropski grad sporta za 2025. godinu

Srna
Trebinje evropski grad sporta za 2025. godinu

TREBINjE - U Trebinju je večeras organizovan prigodan program u kojem je učestvovalo više stotina mladih trebinjskih sportista povodom proglašenja Trebinja za Evropski grad sporta za 2025. godinu.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je novinarima da je proglašenje Trebinja za evropski grad sporta za 2025. godinu značajno za grad i zahvalio trenutnoj i prethodnoj generaciji sportista.

"Kad je komisija došla da analizira sve što je bilo u prethodnom periodu, bili smo ponosni na sve rezultate. Stekli smo utisak da su bili oduševljeni", istakao je Ćurić.

On je naveo da je u pripremi dokumentacija javnog poziva za novu sportsku infrastrukturu koja treba da se gradi u Trebinju, te zahvalio "Elektroprivredi Republike Srpske", koja je doznačila 2,5 miliona KM za ulaganje u novu sportsku infrastrukturu.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić navela je da je Evropska asocijacija za promociju i razvoj sporta imala stroge kriterijume kad je riječ o izboru.

"Bodovana je infrastruktura koja je lijepo razvijena. Bogati smo infrastrukturno, a najvažnije imamo kadar i sportske klubove. Presudno je što imamo Školu sporta, što veoma mnogo djece učestvuje u sportu", istakla je Skočajićeva.

Ona je naglasila da se u osnovnoj školi 70 odsto djece bavi sportom, od kojih više od 40 odsto djevojaka, što Evropa posebno vrednuje, te istakla da je važno da u sportskim klubovima postoji podmlatak, a svaki klub svoju školu sporta.

Skočajićeva je zahvalila sportskim klubovima i timu Gradske uprave Trebinje koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovog značajnog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana