Trebinje bez osnova tužio Leotar i Bobar banku

A. J.
Trebinje bez osnova tužio Leotar i Bobar banku

Trebinje - Okružni privredni sud u Trebinju odbacio je tužbu grada Trebinja protiv Fudbalskog kluba Leotar i Bobar banke, jer prema zemljišnim knjigama nije vlasnik stadiona “Police” i nema osnova za tužbu.

Sudija Okružnog privrednog suda Trebinje Smail Begović istakao je da grad Trebinje nema nikakvih upisanih ovlašćenja u zemljišnim knjigama i da zbog toga nisu ni mogli tužiti klub i banku.

- RS je vlasnik stadiona i ona može podnijeti tužbu, a stadion ne može otići u stečajnu masu Bobar banke dok traje postupak - pojasnio je Begović.

Bobar banka i Leotar su realizovali tri kreditna aranžmana. Trebinjski klub je vratio dva kredita, što nije bio slučaj i sa posljednjim u iznosu od 310.000 KM zbog čega je Bobar banka blokirala njegov račun. Problem je produbljen nakon što je u Bobar banci pokrenut postupak likvidacije.

Stečajni upravnik Bobar banke Mile Maksimović ranije je izjavio da su spremni da povuku blokadu računa do 31. oktobra ove godine pod uslovom da klub do tog datuma uplati kompletan dug, a da garanciju za to da Skupština grada Trebinja. U suprotnom, klub dolazi pred stečaj, a stadion “Police” u likvidacionu masu Bobar banke. Leotar je uputio Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove zahtjev za konverziju vlasništva nad stadionom “Police” kako bi mogli podići kredit i spasti se od stečaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana