Trebinjci prije iz izolacije nego do rezultata testa

Milijana Latinović
Trebinjci prije iz izolacije nego do rezultata testa

TREBINjE - Skoro 100 Trebinjaca već danima čeka rezultate testiranja na virus korona, a po svemu sudeći mnogi će iz izolacije izaći prije nego dobiju rezultat PCR testa.

Direktor  trebinjskog Doma zdravlja Maja Mićunović rekla je za "Glas Srpske" da je epidemiološka situacija u ovom gradu u januaru drastično pogoršana, te da su imali u prosjeku 95 odsto pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

- U posljednjih 14 dana u našim ARI ambulantama pregledano je oko 1.000 pacijenata. Uzorke za PCR testiranje od početka pandemije slali smo u Foču, međutim prošle sedmice kolege iz tamošnje laboratorije su se razboljele i nije imao ko da radi zbog čega smo testove morali slati u Institut za javno zdravstvo RS u Banjaluku. Vjerujem da su laboratorije u Banjaluci pretrpane i da bez obzira na to što kolege daju sve od sebe, ne stižu da nam pošalju rezultate u kraćem roku - rekla je Mićunovićeva.

Naglasila je da su testovi iz Istočne Hercegovine pretrpali banjalučke laboratorije.

- Od jutros ponovo radi laboratorija u Foči i tamo smo već poslali 63 uzorka. Iako se čeka na rezultate testova, pacijenti nisu prepušteni sami sebi. Izolacija će im proći, ali bez obzira na test ljekari prepoznaju simptome i daju im adekvatnu terapiju - istakla je Mićunovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana