Tradicionalno druženje u Maslovarama okupilo 400 lovaca

Srna
Tradicionalno druženje u Maslovarama okupilo 400 lovaca

KOTOR VAROŠ - Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama kod Kotor Varoša ove godine okupila je oko 400 lovaca, a među njima je za najuspješnijeg u prošloj lovnoj sezoni izabran Mladen Gavrić.

Gavrić je dugogodišnji član Lovačkog udruženja "Jelovka" iz mjesne zajednice Maslovare, koje je sinoć organizovalo lovačku večeru.

Nagrađeni su i zaslužni lovci Zlatko Jotanović, Stanko Župljanin, Mićo Petrović i Jelenko Petrušić, kao i najbolja lovačka sekcija "Liplje" i lovna grupa "Brzi" Maslovare.

Najviše priznanje udruženja - zlatnu plaketu dobio je sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić.

Posebno priznanje je uručeno Pani Gavriću, predjedniku banjalučkog regionalnog savjeta Lovačkog saveza Republike Srpske.

Predsjednik "Jelovke" Slobodan Župljanin odao je priznanje svima koji su u proteklih 30 godina doprinijeli razvoju udruženja za koje je rekao da obavlja značajnu i odgovornu funkciju.

On je istakao da su prošlogodišnje aktivnosti bile usmjerene na uzgoj i zaštitu divljači, te je trenutno stanje na lovištu dobro i referentan je broj divljači.

- U saradnji sa Lovačkim savezom Republike Srpske proteklog vikenda organizovali smo izuzetno uspješan Damski lov, a u novembru ćemo na dostojanstven način obilježiti 30 godina postojanja udruženja - rekao je Župljanin.
On je dodao da je posebno ponosan na veliki broj mladih koji iskazuju interes za prirodu i lov, kao i na činjenicu da je sve veći broj ženske populacije uključen u rad Lovačkog udruženja "Jelovka".

Lazić, nagrađeni sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić, rekao je da je "Jelovka" jedno od najorganizovanijih udruženja u Srpskoj i da je mnogima uzor po načinu organizovanja.

On je u ime Lovačkog saveza obećao da ćemo u značajnoj mjeri podržati rad ovog udruženja, pogotovo obilježavanje jubileja 30 godina postojanja.

Lazić je napomenuo i da su članovi "Jelovke" najbrojniji u svečanom defileu na obilježavanju 9. januara – Dana Republike Srpske.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva "Brio-Rudar" Maslovare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana