Tradicionalni susret u Beogradu: Drinić i Cicović sa Udruženjem Kozarčana

G.S.
Tradicionalni susret u Beogradu: Drinić i Cicović sa Udruženjem Kozarčana

BEOGRAD - Tradicionalni susret Kozarčana u Beogradu okupio je večeras u Domu vojske Srbije brojne poštovaoce kozaračke epopeje, predstavnike gradova Banjaluke, Novog Sada, dijaspore, opštpina Kozarska Dubica i Novog Grada.

- Udruženje Kozarčana okuplja ljude koji afirmišu i čuvaju svoju tradiciju i kulturu i koji rade  na tome da zajedno sa Republikom Srpskom i dijasporom jačaju jedinstvo srpskog naroda, rekao je stručni saradnik za regionalnu saradnju u Kabinetu gradonačelnika Banjaluke Nebojša Drinić.

Kozarčani u Beogradu su kako je istakao blago srpskog naroda gdje god da žive, a obaveza svih nas je da njegujemo srpski jezik i pismo koji su čuvari srpskog nacionalnog identiteta.

Na važnost okupljanja Kozarčana u prijestonici Srbije ukazao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

- Susreti Kozarčana su značajni i za Republiku Srpsku i Srbiju koje i na ovaj način jačaju kulturne i duhovne veze promovišući bogatu srpsku baštinu i temeljne vrijednosti našeg naroda. Dobro je da su to prepoznali predstavnici gradova i opština iz Republike Srpske i Srbije, rekao je Cicović.

Predstavnik dijaspore Miša Ćirić smatra da bi ovakvih događaja trebalo biti i više jer sjećajući se Kozare i čuvajući prošlost ulažemo u budućnost.

Domaćin večeri bio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a dogodine grad domaćin biće Novi Grad.

Druženje Kozarčana i gostiju proteklo je u ugodnoj atmosferi uz tradicionalne pjesme i čuveno kozaračko kolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana