Topli obrok muti vodu u Bobasu

V. K.
Topli obrok muti vodu u Bobasu

Kotor Varoš - Radnici komunalnog preduzeća "Bobas" iz Kotor Varoša već pola godine ne primaju naknadu za topli obrok, a 90 odsto ih bojkotuje obezbijeđenu ketering ishranu, istaknuto je u petak na sastanku uprave i Nadzornog odbora, kojem je prisustvovao i dio zaposlenih.

Sastanak je održan na inicijativu predstavnika malih akcionara i člana Nadzornog odbora Predraga Tešića da bi bili razmotreni problemi radnika. Tešić je predložio da s ciljem prevazilaženja problema bude usvojen zaključak da radnicima koji rade na terenu bude isplaćivan topli obrok u novcu, a da zaposleni koji rade u kancelarijama nastave da koriste ketering uslugu do jula, kada ističe ugovor sa dobavljačem hrane. Taj prijedlog je odbio vršilac dužnosti direktora "Bobasa" Goran Kušljić i istakao da bi takva odluka bila nezakonita.

- Niko nije imao validan odgovor na pitanje zašto bi to bilo nezakonito i kako je zakonita sadašnja situacija da radnici ne primaju novac za topli obrok, a ne koriste ketering usluge i na taj način preduzeće ostvaruje ekstraprofit - istakao je Tešić.

Na sastanku su malobrojni prisutni radnici iznijeli i tvrdnje da je preduzeće došlo u finansijske probleme zbog prekomjernog zapošljavanja novih radnika. Sastanak je okončan bez zaključaka i biće nastavljen 28. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana