Tomaš: Video-nadzor važan za bezbjednost građana i imovine

Srna
Foto: SRNA

PRNjAVOR - Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izjavio je da je video-nadzor uspostavljen na području ove opštine sa 46 kamera od izuzetnog značaja za bezbjednost svih građana i njihove imovine.

"Danas smo imali priliku čuti od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ da je dosta krivičnih djela i prekršaja već rasvijetljeno upotrebom ovog sistema, bez obzira što do sada nije bio zvanično pušten u rad", rekao je Tomaš.

On je naveo podatak da je u proteklih desetak dana, otkako je u funkciji sistem kažnjavanja za neregistrovana vozila, zabilježeno 426 prekršaja, što dovoljno govori o njegovoj efikasnosti i prevenciji.

"Dugujemo zahvalnost MUP-u i ministru Draganu Lukaču i na dosadašnjoj podršci, koja se ogleda u materijalno-tehničkoj opremljenosti Policijske stanice. Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti realizaciju drugih važnih zajedničkih projekata", istakao je Tomaš.

Današnjem puštanju u rad video-nadzora na području opštine Prnjavor prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana