Tomaš: Prnjavor dobro mjesto za život

GS
Foto: Printskrin

PRNjAVOR - Ulaganjem u infrastrukturu i prihodima koji rastu posljednjih godina, Prnjavor je postao dobro mjesto za život, rekao je Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

- Značajna sredstva se iz budžeta izdvajaju za infrastrukturne projekte, blizu negdje oko devet miliona maraka. Obnoviće se vodosistemi čiji će se kapaciteti povećati. Tu je svakako i putna infrastruktura, ona ruralna. Saniraće se i jedan dio centra grada, stara zgrada opštine, u planu je i izgradnja parka. Mnogo nas posla čeka u svakom slučaju - naglasio je Tomaš.

On je podsjetio da je izgradnja autoputa "9. januar" koji prolazi kroz Prnjavor doprinio povećanju prihoda.

-Posljednje tri godine rastu prihodi, gotovo i 30 odsto povećavaju se na godišnjem nivou. Očekujemo da ove godine bude i oko milijardu i po maraka od prihoda. To svakako garantuje nova zapošljavanja, a to bi trebalo da prati i rast plata - poručio je Tomaš.

Tomaš je dodao da je završena i rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda, a značajne su i mejere za podsticanje mladih da ostanu u Prnjavoru.

- Budućim mladencima u gradu Prnjavoru omogućeno je besplatno vjenčanje. To je samo jedna od mjera kojom rukovodstvo grada podstiče mlade da ostanu u svom gradu. Ukinuli smo naknadu za taj svečani događaj. Trudimo se da budemo u mnogo stvari prvi u Republici Srpskoj. Nas kao grad to ne košta puno, a bračnim parovima omogućujemo ljepši ulazak u zajednički život - zaključio je Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana