Tomaš: Od značaja svaka investicija i radno mjesto

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je danas da su svako novo radno mjesto i svaka investicija, a posebno renomiranog svjetskog proizvođača kakva je njemačka "Mubea", od velikog značaja za lokalnu zajednicu i poslovno okruženje.

Tomaš je u izjavi Srni rekao da su 33.500.000 KM kreditnih sredstava koja Javno komunalno preduzeće "Komgrad" iz Prnjavora ima namjeru da podigne za izgradnju multifunkcionalnog objekta u visini projektne cijene koštanja objekta koji će pod zakup biti izdat preduzeću "Mubea" na period od 10 godina.

Godišnja zakupnina će odgovarati jednoj desetini vrijednosti objekta.

"Važno je i da ovako velika investicija ničim ne narušava tržište radne snage u Prnjavoru, niti će ugroziti rad postojećih domaćih investitora, naprotiv značajno će pozitivno uticati na dalji privredni razvoj grada, a time i Republike Srpske" , pojasnio je Tomaš.

Kompanija "Mubea", koja predstavlja proizvođača auto-dijelova, planira u Poslovnoj zoni Vijaka u Prnjavoru otvoriti pogon sa 800 radnih mjesta čija će prosječna plata biti najmanje za 15 odsto veća od prosječne plate u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici prihvatila je Informaciju za davanje garancije za kreditno zaduženje od 33.500.000 KM Javnog komunalnog preduzeća "Komgrad" iz Prnjavora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana