Tomaš: Buduće generacije će naučiti čuvati uspomenu na najhrabrije junake

I. Vinčić
Foto: Društvene mreže

PRNjAVOR- Dan boraca obilježen je u Prnjavoru, a tom prilikom gradonačelnik najmlađeg grada Srpske Darko Tomaš naveo je da će i buduće generacije naučiti čuvati uspomenu na najhrabrije junake koji su svoje živote ugradili u temelje jedinstvene i slobodne Republike Srpske.

„Dan boraca je prilika, da se sa poštovanjem i zahvalnošću prisjetimo svih hrabrih i časnih pripadnika Vojske Republike Srpske koji dali svoj doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske“ naveo je prvi čovjek Prnjavora.

Dodao je da posebnu zahvalnost dugujemo borcima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za odbranu naše domovine, a njihova slavna i poštena borba se nikada neće zaboraviti.

„Buduće generacije će naučiti čuvati uspomenu na najhrabrije junake“ naglasio je Tomaš.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Prnjavor Perica Đumić rekao je danas na Vučijaku da su borci iz Prnjavora u proteklom odbrambeno–otadžbinskom ratu kao pripadnici brojnih jedinica prošli sva ratišta i da se ni zbog čega ne stide svog ratnog puta.

Obilježavanju Dana boraca  prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Željko Simić koji je naglasio da je Prnjavor u stvaranju i očuvanju Republike Srpske dao veliki doprinos, kao i da gradska uprava u mirnodopskim uslovima ima odličnu saradnju sa svim organizacijama i udruženjima proisteklim iz otadžbinskog rata i da će grad uvijek biti uz njih.

Dan boraca obilježen je u Prnjavoru, polaganjem vijenaca na grobove stradalih boraca i parastosom u spomen-hramu Cara Lazara na Vučijaku.

Vijenci su položeni i na grob Veljka Milankovića, komandanta jedinice “Vukovi sa Vučijaka”.

Čak 626 boraca iz Prnjavora dalo je život za odbranu Republike Srpske. Borci iz ovog grada učestvovali su u najznačajnijim bitkama, a među prvima koji su stali na branik otadžbine bila je jedinica „Vukovi sa Vučijaka“, slavnog komandantna Veljka Milankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana