TO Ribnik upotpunio turistički brend: “Crna kraljica” slast za nepca

A. J. R.
TO Ribnik upotpunio turistički brend: “Crna kraljica” slast za nepca

RIBNIK - U predivnom ambijentu seoskog gazdinstva “Simetić” u Ribniku promovisan je jelovnik “Crna kraljica” što je nakon prošlogodišnjeg uređenja staze i postavljanja foto-rama na zadivljujućem vidikovcu “Okomoljak” karika koja zaokružuje ponudu istoimenog turističkog brenda u ovoj maloj opštini koja obiluje nestvarnim prirodnim ljepotama.

U Turističkoj organizaciji RS kažu da je meni “Crne kraljice” rapsodija ukusa jela i pića u kojima će zasigurno uživati i najveći gurmani.

Turisti koji posjete ovaj kraj mogu računati da će im kao aperitiv biti poslužen liker od trnjine, predjelo je hladna plata sa heljdinom ljevušom, heljdinim uštipcima i sirom sa dodatkom bibera. Glavno jelo su kotlić čorbe od tri vrste divljači i lovačke šnicle u sosu, dok se kao desert služi kolač sa prelivom od trnjine.

Meni dodatno upotpunjuje kraft pivo “Crna kraljica” koju je Zanatska pivara “Varcar” iz Mrkonjić Grada osmislila baš za ovaj projekat. 

- Sve je to domaća hrana koju proizvode vrijedni domaćini iz Ribnika. Turistička organizacija opštine Ribnik stvorila je novi turistički proizvod i prepoznatljiv brend u turizmu Srpske. Tematska staza “Crne kraljice” oživljava legendu o Crnoj kraljici koja je tom stazom bježala od svojih neprijatelja. Duga je 1,5 kilometara, gleda na kanjon Sane, Prizrensku klisuru velike dubine iz koje dopire huk rijeke - poručili su iz TORS-a i pozvali posjetioce da iskoriste predstojeću jesen da prošetaju stazom i uživaju u rapsodiji ukusa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana