Titula “hajduk-harambaša Romanije” Aleksandru Krajišniku

Srna
Titula “hajduk-harambaša Romanije” Aleksandru Krajišniku

SOKOLAC- Aleksandar Krajišnik osvojio je titulu “hajduk-harambaše Romanije” na “Romanijskom višeboju” održanom u okviru obilježavanja Dana manastira Svetog velikomučenika Georgija, rečeno je u Organizacionom odboru.

Takmičenje, koje je dio tradicionalne manifestacije “Tebi goro Romanijo”, održano je u porti manastira na Ravnoj Romaniji kod Sokoca uz učešće takmičara iz Sokoca, Pala i Istočnog Novog Sarajeva.   

Takmičenje za titulu “hajduk-harambaša Romanije” održano je u pet viteških disciplina - gađanje iz vazdušne puške, skok udalj i uvis iz mjesta, navlačenje klipa i bacanje kamena s ramena, a titulu harambaše ponio je, kao i prošle godine, Aleksandar Krajišnik, kome je pripala novčana nagrada od 500 KM i kubura.

U trci na 400 metara učestvovalo je 14 takmičara iz Sokoca, Pala i iz Istočnog Novog Sarajeva, a u muškoj konkurenciji najbolji su bili Marko Memedović sa Sokoca, Danilo Veljović sa Pala i Milanko Krstajić sa Sokoca.

U ženskoj konkurenciji od 18 takmičarki u trci na 400 metara najbolje su bile Jana Jakšić sa Sokoca, Nataša Mutabdžija iz Istočnog Sarajeva i Emilija Radonjić sa Sokoca.

Za tri prvoplasirana takmičara dodijeljene su novčane nagrade i pehari.

Organizator “Romanijskog višeboja” je sokolačko Planinarsko društvo “Glasinac”. /

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana