Teslićani vladari Džipijade

D. G.
Teslićani vladari Džipijade

Kotor Varoš - Vozači iz Teslića apsolutni su vladari četvrtog izdanja "Džipijade" koja je tokom vikenda održana u Maslovarama kod Kotor Varoša.

Teslićani su slavili u sve tri kategorije - trci džipova, motora četvorotočkaša i motora. U trci džipova, glavnom i najatraktivnijem dijelu takmičenja, do pobjede je stigao Dragan Radić iz Teslića koji je najbrže savladao stazu punu izazova oličenih u dubokom blatu, oštrim usponima i krivinama i ravnom dijelu pred ciljem gdje do izražaja dolazi ubrzanje terenaca. Sjajno mu je na domaćem terenu parirao Borko Božičković iz Maslovara, ali se morao zadovoljiti drugom stepenicom na podijumu, dok je treće mjesto zauzeo Branislav Kršić iz Kotor Varoša.

U kategoriji motora četvorotočkaša sva tri pehara otišla su u Teslić, a najveći je podigao Rajko Bebić. Drugo mjesto zauzeo je Dalibor Bubić, a treći je bio Aleksandar Gajić. U ekstremnim uslovima na dva točka se najbolje snašao Željko Ristikić iz Teslića koji je iza sebe ostavio sugrađane Novaka Vasića i Tihomira Smiljića.

"Džipijada" je okupila 60 učesnika iz cijele RS, koji su ljubiteljima adrenalina na točkovima ponudili spektakl, a za odličnu organizaciju pobrinuli su se Auto-moto klub "Borja-Borci" i Lovačko udruženje "Jelovka" iz Maslovara.

- Još jednom se pokazalo da je ovo jedna od najboljih manifestacija u Kotor Varošu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika i gledalaca. Time na najbolji način promovišemo Maslovare i Kotor Varoš - rekao je u ime organizatora predsjednik Lovačkog udruženja "Jelovka" Slobodan Župljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana