Teslić: Po 5.000 KM za četiri privatna vrtića

Srna
Foto: Ilustracija

TESLIĆ- Načelnik opštine Teslić Milan Miličević danas je potpisao ugovore o sufinansiranju četiri privatna vrtića koji će iz budžeta dobiti po 5.000 KM za realizaciju kapitalnih aktivnosti, a slične subvencije najavio je i za narednu godinu.

Miličević je ugovore potpisao sa predstavnicima vrtića "Nađa", "Koko", "Mali princ" i "Ježeva kućica", rečeno je Srni iz Opštinske uprave Teslić.

Načelnik teslićkog Odjeljenja za finansije Deana Vuković kaže da je opštinskim budžetom za privatne vrtiće planiran iznos od 100.000 KM, i to 20.000 KM za kapitalne pomoći za spoljno i unutrašnje uređenje objekata, a 80.000 KM kao direktna subvencija roditeljima.

"Svi roditelji čija djeca pohađaju privatne vrtiće imaju pravo na jednokratnu novčanu subvenciju od 250 KM po djetetu", izjavila je Vukovićeva, koja je kao uslov navela da djeca u vrtiću minimalno borave tri mjeseca.

Direktor vrtića "Ježeva kućica" Danica Diamant kaže da će sredstva biti uložena za spoljne radove i za nabavku novih rekvizita u dvorištu.

Direktor vrtića "Mali princ" Sanela Dolić navela je da su sredstva namijenjena za unutrašnje radove, nabavku inventara za osoblje i 10 krevetića za korisnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana