Teslić: Održana “Konferencija beba”

Srna
Teslić: Održana “Konferencija beba”

TESLIĆ - “Konferencija beba” u Tesliću okupila je veliki broj učesnika, a u “predsjedništvo beba” izbrani su najmlađa beba Radoslava Gojić i najstarija Nikolina Gačić, dok je Nikola Cvijetić beba sa najviše braće i sestara.

Jedan od organizatora manifestacije je Turistička organizacija Teslića koja je sa sponzorima obezbijedila vrijedne nagrade za najbolje takmičare u nekoliko disciplina.

Predstavnik opštinske Turističke organizacije Danijel Petrović rekao je novinarima da je ova već tradicionalna manifestacija posvećena najmlađim sugrađanima.

“Cilj nam je da se pošalje poruka da brinemo o djeci. Promovišemo porodicu kao stub društva i nije zgoreg to stalno ponavljati”, izjavio je Petrović.

On je naveo da “Konferencijom beba” počinje manifestacija “Teslićko ljeto” koja će ponuditi brojne sadržaje i trajaće do 22. avgusta.

U zabavnom dijelu programa mališane i njihove roditelje su zabavljala djeca iz teslićkih obdaništa sa svojim vaspitačima.

Jedanaesta “Konferencija beba” održana je u gradskom parku pod pokroviteljstvom načelnika opštine Teslić Milana Miličevića koji je rekao da je ova manifestacija jedna od aktivnosti podrške porodice i pronatalitetne politike, koje sprovodi ova lokalna zajednica.

Predstavnik Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus” Jelena Rodić ukazala je na značaj koji organizovanje ovakvih manifestacija pruža višečlanim porodicama.

“Višečlane porodice nisu socijalni slučajevi i mi ne želimo socijalnu pomoć. Želimo da ostvarimo određene benefite koji nam po zakonu i prirodi pripadaju”, poručila je Rodićeva.

Ona je istakla da višečlana porodica predstavlja kuću punu ljubavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana