Terzić: U prvom tromjesečju manje krivičnih djela

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić ocijenio je zadovoljavajućim stanje bezbjednosti na području ove uprave u prvom tromjesečju, budući da je evidentirano za dva odsto manje krivičnih djela nego u istom periodu prošle godine, dok koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 88 odsto.

- Nadležnim tužilaštvima u ovom periodu podneseno je 168 izvještaja protiv 173 lica zbog postojanja sumnje da su počinila 193 krivična djela - rekao je Terzić na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada ove uprave za prva tri mjeseca ove godine.

Terzić je rekao da je u ovom periodu pet lica uhapšeno po centralnoj potjernici, a dva po osnovu raspisa o traganju.

Na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina u prva tri mjeseca evidentirano je 11 ilegalnih migranata. Tri lica su se izjasnila da su sa područja Avganistana, a ostali iz drugih zemalja Bliskog Istoka.

U prva tri mjeseca evidentirana je 271 saobraćajna nezgoda, od kojih 49 sa povrijeđenim licima. Izdato je 6.767 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja je isključeno 516 vozača, od kojih 446 pijanih, kao i 32 vozila.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da na području Policijske uprave Bijeljina ukupan koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 74 odsto.

- Najveći broj krivičnih djela počinjen je u oblasti krivičnih djela protiv imovine, ali je broj teških krađa manji za 19 odsto u odnosu na isti period lani. Evidentirano je i jedno krivično djelo polnog integriteta, odnosno obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina, koje je dokumentovano i izvršilac je procesuiran - naveo je Gajić.

Gajić je rekao da je u oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 13 krivičnih djela, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 87.000 KM, a protivpravna imovinska korist od oko 72.000 KM.

U prva tri mjeseca evidentirano je 48 slučajeva u vezi sa zloupotrebom droga - 10 krivičnih djela i 38 prekršaja, a oduzeto je oko 12 kilograma različitih supstanci.

Inspektor u Sektoru policije Radenko Knežević rekao je da su u prva tri mjeseca evidentirana 82 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 33 odsto manje u odnosu na isti period lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana