Tepavac: Vrijedna donacija u sklopu projekta “Jačanje sestrinstva u BiH”

Milan Vujić
Foto: M.V.

GRADIŠKA – Dom zdravlja Gradiška u sklopu projekta “Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini” dobio je vrijednu donaciju u vidu računarske opreme, kancelarijskog namještaja, medicinske opreme i kompletno opremljenih medicinskih torbi koje sadrže sve što je potrebno za kućne posjete pacijentima za pružanje usluga njege i pomoći - rekla je direktor Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac.

Prema riječima Tepavčeve istakla je da je zadovoljna efektima projekta koji je realizovan kroz značajan broj edukacija s ciljem boljeg pružanja zdravstvene i socijalne zaštite jer se zdravstveni radnici približavaju socijalno ranjivim kategorijama stanovništva.

-Nakon završenih edukacija medicinskih sestara i ovom donacijom naš Dom zdravlja je spreman da počne sa pružanjem usluga sestrinstva u zajednici. Kroz ovaj projekat, usluge sestrinstva će biti dostupne kako pacijentima u gradu tako i onim u ruralnim sredinama, a posebno socijalno ranjivim kategorijama - istakla je doktorica Slađana Tepavac.

Ona je zahvalila ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Vladi Švajcarske i organizaciji “Fami” koje sprovode projekat koji će u značajnoj mjeri doprinijeti dobrobiti građana Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana