Tehnološki fakultet u Zvorniku organizator naučnog skupa na Jahorini

Srna
Tehnološki fakultet u Zvorniku organizator naučnog skupa na Jahorini

ISTOČNO SARAJEVO  - Tehnološki fakultet u Zvorniku Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje sedmi Međunarodni kongres "Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji" - EEM2021. od srijede, 17. marta, do petka, 19. marta, na Jahorini.

Ovogodišnji skup predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u procesnoj industriji, saopšteno je iz Tehnološkog fakulteta.

Naučno-stručni program će se odvijati kroz plenarna predavanja, predavanja po pozivu i poster prezentacije.

Učesnicima skupa biće pružena mogućnost razmjene najnovijih dostignuća iz različitih naučnih oblasti kroz predavanja eminentnih predavača, te predstavljanje rezultata najnovijih istraživanja, a imaće i priliku da se upoznaju i ostvare saradnju sa brojnim kolegama iz svoje ili srodnih oblasti istraživanja i time unaprijede svoj naučni rad, ističe se u saopštenju.

Ovaj naučni skup po klasifikaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvij, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske svrstan je u prvu kategoriju i klasifikovan kao međunarodi naučni skup.

Održava se svake druge godine, a sa radom je započeo prije 12 godina. Do sada je u radu svih skupova učestvovalo oko 800 naučnih i stručni radnika, sa više od 1000 radova iz više od 40 zemalja.

Pokrovitelji ovog naučnog skupa su Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i Ministarstvo za naučno-tehnološki razvij, visoko obrazovanje i informaciono društvo, a saorganizatori Savez inženjera i tehničara Srbije, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerziteta u Beogradu, Institut za fiziku Beograd iz Srbije, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek iz Hrvatske i Moskovski državni univerzitet za prozvodnju hrane iz Rusije.

Organizaciju kongresa podržale su međunarodne organizacije - Asocijacija Iseki fud (ISEKI-Food Association), Evropske federacije hemijskih inženjera (European Federation of Chemical Engineering) i Asocijacije Kost (COST Association).

Radovi učesnika na kongresu biće objavljeni u časopisima Saveza hemijskih inženjera Srbije, Moskovskog državnog univerziteta za prozvodnju hrane iz Rusije i drugim stručnim publikacijama.

Otvaranje Kongresa zakazano je za srijedu u 15.30 časova, u hotelu "Termag" na Jahorini.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana