Tehnička škola Gradiška ispratila 149 maturanata

Srna
Tehnička škola Gradiška ispratila 149 maturanata

GRADIŠKA - Tahničke škole Gradiška organizovala je večaras na platou Kulturnog centra ispraćaj za 149 svojih maturanata.

Pred brojnim građanima razredne starješine prozivale su redom marurante iz šest odjeljenja, a za učenike generacije proglašeni su Vlantina Panić, u četvrtom stepenu stručne spreme i Marko Kesić, u trećem stepenu.

Panićeva je istakla da je za nju velika čast biti učenik generacije, ali i dodala da je za takav uspijeh bilo potrebno dosta truda i učenja.

Učenicima koji sada završavaju osnovnu školu preporučila je da upišu zanimanje tehničara informacionih tehnologija, koje je i ona završila, jer daje mnogo mogućnosti za zaposlenje i dobru podlogu za dalje školovanje.

Ona je dodala da planira da upiše studije na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Direktor Tehničke škole Vlado Tomić rekao je da je ovo bila jedna veoma uspješna generacija učenika, koji su osvajali brojne nagrade na takmičenjima.

"Odličnih učenika sa primjerenim vladanjem bilo je 27, od toga broja je šest vukovaca", naglasio je Tomić.

Tehničku školu Gradiška ove godine pratila su četiri odjeljenja učenika u četvrtom stepenu obrazovanja, tehničare mehatronike, informacionih i CNC tehnologija i drvene tehničare.

U trećem stepenu školovanje su završila dva kombinovana odjeljenja, automehaničara i bravara i obrađivača metala rezanjem i metalostrugara.

Nakon prozivke na ljetnoj pozornici Kulturnog centra, maturanti Tahničke škole prošetali su kroz grad do restorana gdje im je priređena maturska zabava.

Bila je ovo prva maturska svečanost u Gradišci organizovana nakon dvije godine pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana