Tegletija: Nove prostorije "Prosvjete" doprinijeće razvoju identiteta Doboja

Srna
Tegletija: Nove prostorije "Prosvjete" doprinijeće razvoju identiteta Doboja

DOBOJ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da realizacija malih projekata ima veliki značaj za razvoj identiteta lokalnih zajednica, kao što će to imati i danas otvorene nove prostorije Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta", u šta je uloženo ukupno 120.000 KM.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo što je mogao biti dio projekta, kojim predstavnici "Prosvjete" zajedno sa građanima Doboja uljepšavaju i razvijaju svoj prostor za život i rad.

"Rukovodstvo grada Doboja je pokazalo dobar odnos prema kulturi, mladima, sportu, a svjedoci smo i da je to grad koji je vjerovatno i najveće gradilište, gdje se realizuju neki od najvećih infrastrukturnih projekata, kao što su putevi i pruge", rekao je Tegeltija novinarima nakon otvaranja novih prostorija.

On je istakao značaj realizacije i malih projekata, koji će doprinijeti boljem životu građana, kontaktu među njima, kao što su izgradnja sportske dvorane, izgradnja stanova za mlade bračne parove, te pomoć kulturi.

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" iz Doboja Obrad Jović rekao je da su otvaranjem novih prostorija u ovom društvu stvoreni dobri uslovi za rad i realizaciju novih ideja, kojih ima na pretek.

"Zahvaljujući sredstvima Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara i Grada Doboja adaptirali smo prostorije bivšeg šahovskog kluba, koje su bile u potpunosti devastirane nakon velikih poplava koje su zadesile naš grad", rekao je Jović.

On je naveo i da su sada stvoreni uslovi da "Prosvjeta" još bolje realizuje svoje ciljeve koji se odnose na očuvanje srpski kulturni identitet.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izrazio je zadovoljstvo što je je projekat obnove prostorija SPKD "Prosvjeta" uspješno realizovan, te što je u gradu stvoren prostor u kojem će biti čuvan i zaštićen srpski kulturni identitet.

"Ovo će biti mjesto za okupljanje i mladih i starih naših građana. Nastavićemo i u narednom periodu da realizujemo slične projekte, za dobrobit naših građana", rekao je Jerinić.

U adaptaciju prostorija Savjet ministara izdvojio je 90.000 KM, dok je ostatak sredstava izdvojio Grad Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana