Svjetski kup harmonike prevazišla očekivanja organizatora

Srna
Svjetski kup harmonike prevazišla očekivanja organizatora

BIJELjINA - Svjetski kup harmonike, koji je od nedjelje, 3. septembra do danas održan u Ugljeviku i Bijeljini, završen je koncertom pobjednika i ocjenom organizatora da je ovaj prestižni događaj nadmašio čak i njihova očekivanja.

Pobjednik 76. Svjetskog kupa harmonike, koji je prvi put održan u Republici Srpskoj, je Luka Simić iz Srbije, po kategorijama kamerni ansambl "Polarna svjetlost" iz Rusije, Frančesko Skarseli iz Italije, Aleksandar Komelkov iz Rusije, Li Jidžin iz Kine i Aleksej Loganov iz Rusije.


Slaviša Perić je u ime organizatora Kupa izjavio Srni da su oduševljeni vrlo visokim stepenom kvaliteta takmičarskog dijela i vrlo visokim nivoom koncerata održanih proteklih dana.

On je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji 76. Kupa, a posebnu zahvalnost uputio je visokom pokrovitelju događaja, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je prepoznao značaj ove manifestacije za Srpsku.

Kup je organizovan pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonikaša pri Unesku.

Perić je zahvalio i čestitao takmičarima za postignute rezultate, kao i članovima žirija i delegatima Svjetske konfederacije akordeonista za predan rad.

"Bijeljina je tokom proteklih dana bila svjetska prijestonica harmonike. Želja nam je da održavanje Kupa u Republici Srpskoj privuče još više pažnje za sviranje harmonike na najvišem nivou", istakao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana