Svjetlom na traktoru do veće bezbjednosti u saobraćaju

Lj. A.
Svjetlom na traktoru do veće bezbjednosti u saobraćaju

BIJELjINA - Republička preventivna kampanja “Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom” počela je u petak u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine.

Na skupu više od 20 traktorista, među kojima je bila i jedna žena, podijeljena su žuta rotaciona svjetla, motorna maziva i brošure. Poljoprivrednicima je savjetovano da obrate pažnju na tehničku ispravnost traktora i priključnih vozila i da koriste žuto rotaciono svjetlo jer se većina saobraćajnih nesreća događa noću. Takođe se savjetuje da prije izlaska sa njiva na javni put očiste točkove od blata.

Generalni sekretar Auto-moto saveza RS Ranko Babić rekao je da će kampanja trajati do kraja mjeseca.

- Kampanja ima za cilj da upozorimo vozače traktora na opasnosti koje ih vrebaju na putevima, a isto tako i kakvu opasnost oni predstavljaju drugim učesnicima u saobraćaju - rekao je Babić.

Načelnik Uprave policije MUP-a RS Dalibor Ivanić kazao je da su prošle godine na putevima Srpske evidentirane 94 saobraćajne nesreće, u kojima je poginulo pet vozača traktora.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Novica Krunić rekao je da je ova kampanja za deset godina dala značajne rezultate, prije svega u pogledu smanjenja saobraćajki.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana