Svetosavski paketići za srpsku djecu u Pakracu i zapadnoj Slavoniji

Srna
Svetosavski paketići za srpsku djecu u Pakracu i zapadnoj Slavoniji

BANjALUKA - U Pakracu će u petak, 26. januara, biti održana Svetosavska akademija na kojoj će biti podijeljeno 150 paketića srpskoj djeci zapadne Slavonije, koje je obezbijedio banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je Srni da je, zahvaljujući humanitarnoj akciji "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji", koja traje do 31. januara i u kojoj je učestvovalo 90 osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske ili oko 60.000 učenika, obezbijeđeno oko 3.000 paketića za srpsku djecu na Kosmetu.

-Obezbijedili smo i svetosavske poklone za 150 srpske djece u zapadnoj Slavoniji - poklon njihovih vršnjaka iz Srpske - dodao je Arlov.

On je naveo da će Svetosavska akademija biti održana u Gradskoj vijećnici u Pakracu od 18.00 časova u organizaciji Eparhije pakračko-slavonska i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa Jovana.

-Posebna radost i značaj Svetosavske akademije je što se u ovim krajevima Hrvatske ili Republike Srpske Krajine, gdje je prije tridesetak godina živio veliki broj Srba, održava srpska duhovnost, vjera, tradicija i kultura koja se na najbolji način prenosi na srpsku djecu i omladinu da se ne zaborave korijeni. Nama je radost što imamo kome podijeliti poklone u zapadnoj Slavoniji od njihovih vršnjaka iz Republike Srpske - rekao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana