Svečanom priredbom dočekani prvačići u OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška

Milan Vujić
Svečanom priredbom dočekani prvačići u OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška

GRADIŠKA- Povodom prvog dana školske 2024/2025.godine u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, kao i svim osnovnim školama na području grada Gradiške, organizovan je doček prvačića uz prigodan program koji su sa svojim nastavnicima pripremili učenici starijih razreda ove škole.

Dočeku prvačića prisustvovala je zamjenica Gradonačelnika Dragana Ilić koja je istakla da je zadovoljstvo biti na manifestaciji koja označava početak školovanja, sticanja znanja i novog životnog perioda za đake prvake.

-Ove školske godine u prve razrede u sedam osnovnih škola na području Gradiške upisano je 372 učenik, što je za 47 više u odnosu na prošlu godinu – kazala je Ilićeva koja je prvacima poželjela puno zdravlja i lijepih trenutaka tokom školovanja.

Ona je istakao da je obaveza i opredjeljenost Grada Gradiška da ulaže u vaspitno-obrazovni proces, za koji se iz gradskog budžeta godišnje izdvaja više od 3,5 miliona KM.

-Što se tiče učenika osnovnih škola grad izdvaja sredstva za materijalne troškove, sredstva za produženi boravak, te nabavku udžbenika za uečnike od petog do devetog razreda iz socijalno ugroženih porodica, porodica sa četvoro i više djece i učenicima romske populacije. Za srednje škole se izdvaja oko 600.000 KM, 200.000 za prevoz učenika, 10.000 KM za godišnje nagrade najboljim učenicima i prosvjetnim radnicima i 50.000 KM za prevoz učenika sa smetnjama u razvoju – rekla je Ilićeva.

Direktor Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ Gradiška Vladimir Stanišljević rekao je da u školi „Vasa Čubrilović“ nastavu pohađa između 818 učenika, te da se taj broj tokom godine mijenja zbog unutrašnjih migracija i odlazaka učenika sa svojim roditeljima u inostranstvo.

Prema riječima Stanišljevića ove školske godine upisano je 94 đaka prvaka, te je primjetan trend i povratka iz inostranstva a samim tim i dolazak učenika koji su ranije živjeli u evropskim i drugim zemljama.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić uputio je čestitku povodom početka nove školske 2024/2025. godine i poželio uspjeh svim osnovcima, srednjoškolcima i prosvjetnim radnicima.

-Posebne čestitke upućujem našim najmlađim učenicima – prvačićima, koji će se po prvi put u školskim klupama susresti sa novim znanjima i izazovima. Svim prosvjetnim radnicima u ovoj školskoj godini želim uspješan nastavni proces, a našim učenicima puno dobrih rezultata, zdravlja i lijepih trenutaka – rekao je Adžić koji je poručio učenicima da budu posvećeni sticanju novih znanja, te da će Grad Gradiška i dalje podržavati njihov rad i zalaganje i raditi na unapređenju uslova nastavnog procesa.

Ove školske godine u prve razrede u sedam osnovnih škola na području Gradiške upisano je 372 učenika.

Kada su u pitanju srednje škole u gradiškoj Gimnaziji u prve razrede upisano je 68 učenika, u Srednju stručnu i tehničku školu 164, dok je u Tehničku školu upisano 149 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana