Svečani prijem za 64 majke poginulih boraca u Brodu

Srna
Svečani prijem za 64 majke poginulih boraca u Brodu

BROD - Boračka organizacija opštine Brod, uz podršku lokalne zajednice, organizovala je danas svečani prijem za 64 majke poginulih boraca, povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić rekao je Srni da je svim majkama uručen prigodan poklon po 200 KM, cvijet kao simbol pažnje i unikatna čestitka Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Korak nade" Brod.

"Kolače za prijem majki pripremile su članice Kola srpskih sestara Brod. Za ovogodišnji prijem Predsjedništvo Boračke organizacije predložilo je povećanje novčanog poklona u odnosu na ranije godine, što je opština Brod i prihvatila", rekao je Vidić.

Majke su posjetile i Spomen-sobu u prostorijama Boračke organizacije Brod, gdje se nalaze fotografije njihovih poginulih sinova, upalile su svijeće i priložile cvijeće.

Osim majki i predstavnika Boračke organizacije prijemu, 13. po redu, prisustvovali su načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i predsjednik lokalne skupštine Miloš Stanišić.

U Boračkoj organizaciji ističu da su svjesni činjenice da majkama koje su izgubile svoje sinove tuga i bol ne prestaju nikad i da nijedan dan za njih ne predstavlja sreću, ali da ipak traže način kako da im se oduže.

"Ne mogu ja nikada prežaliti svoje dijete, ali je lijepo kada se mi majke okupimo jer sve imamo istu tugu i hvala Boračkoj organizaciji što nas ovako pozove i da se i nas neko sjeti", rekla je jedna od prisutnih majki na svečanom prijemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana