Svakog dana moleban u sabornom hramu u Trebinju

Srna
Svakog dana moleban u sabornom hramu u Trebinju

TREBINjE - Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska pozvala je vjernike da učestvuju u svakodnevnim bogosluženjima, koja će zbog izglasavanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, biti služena do Božića.

U trebinjskom Sabornom hramu jutros je svetu arhijerejsku liturgiju služio Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, kako bi se iskazala podrška svim članovima crkve Božije izloženim ovom najnovijem progonu.

Iz Eparhije zahumsko-hercegovačka i primorske podsjećaju da se diskriminatorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti najdirektnije odnosi i na dio ove eparhije u Crnoj Gori.

Svakog dana u 18.00 časova do Božića u Sabornom hramu biće služeno večernje bogosluženje sa molebanom u skladu sa stavom Episkopskog savjeta eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

“Iščekujući, tako, iznova Praznik Rođenja Hristovog, moleći se, voleći, nadajući se i vjerujući, čekamo spasenje Njegovo. Hristos se rodi!”, poručuju iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana