Švajcarski humanitarci opremili dvije srbačke škole

Dejan Jovičić
Foto: D.J.

SRBAC - Humanitarna organizacija „Nemanjići” Tićino iz Švajcarske poklonila je školski namještaj i nastavna pomagala osnovnim školama iz srbačke opštine.

Donacije su stigle uz posredstvo protojereja Željka Sarića, namjesnika srbačke parohije, a uručeno je 40 klupa i sedam pametnih tabli za osnovnu školu u Srpcu i 20 klupa, 20 stolica i četiri pametne table za školu u Razboju.

- Imao sam priliku da upoznam Zdravka Mišanovića iz Doboja, člana ove humanitarne organizacije, koji je ponudio donaciju namještaja i školskih pomagala. Ovi humanitarci aktivni su već petnaestak godina, a ideja se rodila u grupi mladih ljudi koji žive i rade u švajcarskom kantonu Tićino i koji su učestvovali u brojnim akcijama prikupljanja pomoći za srpski narod - rekao je Sarić.

Direktorica Osnovne škole „Dositej Obradović” iz Razboja Silvana Rakić Sekulić rekla je da će nakon sanacije krova i školskih prostorija, koji su nedavno oštećeni u olujnom nevremenu, i ova vrsta pomoći doprinijeti da spremnije dočekaju početak školske godine.

- Dobili smo stolice i klupe koje su predviđene za jednog učenika, što će biti od koristi, jer nam je falio novi namještaj u pojedinim kabinetima, a radujemo se i pametnim tablama koje će značajno osavremeniti naš rad - rekla je Rakić Sekulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana