Svađa i optužbe doveli do prekida sjednice SO Bratunac

Srna
Svađa i optužbe doveli do prekida sjednice SO Bratunac

Bratunac - Predsjednik Skupštine opštine Bratunac Ćazim Jusupović danas je prekinuo sjednicu parlamenta zbog svađe, uvreda, optužbi i opšte galame koja je zavladala u skupštinskoj sali jer nije mogao da vodi sjednicu i obezbijedi uslove za normalan rad.

Duga rasprava i prepirka vodila se oko usvajanja dopuna dnevnog reda za današnju sjednicu.

Prijedlozi opozicije predvođene SNSD-om za smjenu predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine zbog neregularnosti u radu i sukoba interesa nisu uvršteni u dnevni red.


Međutim, skupštinska većina je uvrstila u dnevni red i kasnije usvojila zaključak za pokretanje krivičnog postupka protiv predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u ovoj Skupštini Slavice Jovanović i predsjednika Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti u Republici Srpskoj Obrenke Slijepčević.

Razlog za podnošenje krivičnog postupka, kako su u obrazloženju naveli odbornici skupštinske većine koji su ovaj zahtjev potpisali, je navodna zloupotreba službenog položaja u vezi nekih prijava i odluka vezanih za utvrđivanje sukoba interesa u Skupštini opštine Bratunac.

Na dnevnom redu bilo je desetak tačaka, ali su odbornici usvojili još samo izvod iz zapisnika sa prethodne sjednice i izvještaj načelnika opštine Nedeljka Mlađenovića da je, na osnovu skupštinskog zaključka, formirao Komisiju za usklađivanje opštinskog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi Republike Srpske.

Prilikom rasprave o pokretanju krivičnog postupka protiv Jovanovićeve i Slijepčevićeve iznesene su mnoge optužbe i uvrede, što je dovelo do žučne rasprave i brojnih replika što je preraslo u svađu i opštu galamu koju skupštinsko rukovodstvo nije moglo kontrolisati i sjednica je prekinuta zbog nemogućnosti normalnog rada.

Prema izjavama pojedinih odbornika iz opozicije, ali i iz skupštinske većine do nereda i prekida sjednice došlo je zbog neizvijesnosti postojanja stabilne skupštinske većine jer postoje indicije da neki odbornici iz vlasti postavljaju uslove da bi podržavali odluke većine i da postoji mogućnost da se priklone opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana