Sutra Uskršnja misa u Prnjavoru bez vjernika

Srna
Sutra Uskršnja misa u Prnjavoru bez vjernika

PRNjAVOR - Uskršnja misa u Crkvi Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru sutra će biti služena bez prisustva vjernika zbog epidemije virusa korona.

Župnik Vlado Lukanda rekao je Srni da su okolnosti izazvane pojavom virusa uslovili da ovogodišnja proslava Uskrsa bude jedinstvena i do sada nezabilježena.


“Ove godine onemogućena je uobičajena proslava Isusovog uskrsnuća u crkvama, ali zato vjernici treba da rade na jačanju duhovne proslave u svojim kućama, proslave koju može spriječiti samo pošast veća od virusa, a to je grijeh. Očistimo svoje duše od grijeha i dopustimo da Isusuovo uskrsnuće preobrazi naš život”, rekao je župnik.

On je pozvao vjernike da pomognu ljudima u nevolji, da budu solidarni i da oproste ili traže oprost.

Povodom Uskrsa čestitku sveštenstvu i katoličkim vjernicima uputili su načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

“Radost prazničnih dana neka nas ohrabri i da nam snage da zajedno prođemo kroz težak period sa kojim se susrećemo, uz želju da što prije nastupe bolja i srećnija vremena”, navedeno je u čestitki predstavnika lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana