Sutra počinje izgradnja spomenika palim srpskim borcima u Vlasenici

Srna
Foto: Opština Vlasenica

VLASENICA- U Vlasenici je sutra planiran početak uređenja gradskog trga i izgradnje spomen-obilježja srpskim borcima poginulim u 20. vijeku čija je ukupna vrijednost 1.027.702 KM, a koje ova lokalna zajednica realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske, najavljeno je iz Opštinske uprave.

Uvođenje preduzeća "Zvornik putevi" u radove panirano je za 13.30 časova, čemu će prisustvovati načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević, predstavnici Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, te arhitekta Novica Motika iz projektnog studija "Motika" iz Zvornika.

Kraljević je ranije izjavio Srni da je centralni spomenik jedan vid zahvalnosti ljudima koji su položili živote za slobodu i njegovom izgradnjom na gradskom trgu biće sačuvana istorija, koja ne bi smjela biti potisnuta.

Centralni spomenik biće podignut u čast 320 palih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svečano otkrivanje i osveštanje spomenika biće upriličeno 21. septembra na Dan i krsnu slavu opštine Vlasenica.

Kraljević će sutra u 12.00 časova potpisati i ugovore sa 20 korisnika stanova u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji je realizovan uz pomoć EU, a u saradnji sa opštinom Vlasenica.

Kraljević će od 13.00 časova potpisati ugovore i sa 18 pripravnika kojima je opština Vlasenica, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, omogućila odrađivanje pripravničkog staža od godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana