Susret rogatičkih maturanata: Sjećanja ne blijede ni nakon četiri decenije

S. M.
Susret rogatičkih maturanata: Sjećanja ne blijede ni nakon četiri decenije

ROGATICA - Bajkoviti predjeli Ziličine, pored Rakitnice, pet kilometara uzvodno od Rogatice i mistični objekti kompleksa “Seoski turizam” na ovom lokalitetu bili su u subotu zborno mjesto i domaćini dijelu generacije maturanata Srednjoškolskog centra tada zvanog “Veljko Vlahović” u Rogatici, koji su prošli kroz ovu obrazovno-vaspitnu ustanovu u periodu 1979-1983.

Zvanične prozivke nije bilo, iako je na skup došao i bivši profesor fizičkog vaspitanja Jadranko Vuković, jer nijedno od četiri odjeljenja nije bilo kompletno, ali cilj je ostvaren. Došli su predstavnici svakog odjeljenja i uz emocije do suza vraćena su sjećanja na najljepše dane svakog od njih. Neki su se sreli i vidjeli tek poslije četiri decenije od maturskog slavlja i rastanka te davne 1983. godine. Godine su učinile svoje pa su pojedinci morali čak da se predstavljaju jedni drugima.

Nije ni čudo. Bivši maturanti i iz ove generacije otišli su na razne strane, a i posljednji rat je učinio svoje pa su na ovaj treći susret, jer su već bili uz 15 i 30 godina, došli iz raznih mjesta širom bivše Jugoslavije, posebno iz Srbije, Istočnog Novog i federalnog Sarajeva pa čak i Evropske unije (Šibenik), odakle je došla uvijek zanimljiva Vesela Stanišić, koja je odmah po pojavljivanju na vratima unijela novu, veselu, atmosferu i raspoloženje kod svojih bivših koleginica i kolega.

Susret u Ziličini, poslije obaveznog fotografisanja za “uspomenu i dugo sjećanje” nastavljen je uz prijateljsko ćaskanje sa posebnim vraćanjem sjećanja na srednjoškolske dane i nezaboravne bisere iz školskih klupa.

Štimung je davao i “Master bend” Nikole Kovačevića iz Rogatice, a druženje je trajalo do jutarnjih sati u nedjelju, uz za kraj dogovor za susret za 50. godišnjicu mature, ali…

- Na kraju je demokratskom odlukom većine dogovoreno da se susretnemo na 45. godišnjicu, jer ko zna ko će i dokle biti živ, a ko… gluvo bilo - reče Milanko Ujić, zadužen i za ponovnu organizaciju druženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana