“Superbus” u dvorištu OŠ “Pale”

Agencije
“Superbus” u dvorištu OŠ “Pale”

Pale - SOS Dječije selo, u okviru mobilno-edukativnog program “Superbus”, u Osnovnoj školi “Pale” organizuje seriju kreativno-edukativnih radionica o zaštiti životne okoline i recikliranju, javile su agencije.

Učenici šestih razreda OŠ “Pale” u naredna tri dana imaće priliku da usvoje nova znanja o odgovornom odlaganju otpada, te da nauče kako se na zanimljiv i kretivan način mogu izraditi rukotvorine.

- Djelujući kao društveni centar na točkovima, “Superbus” omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena u skladu sa definisanim pedagoškim ciljevima - saopšteno je iz SOS Dječijeg sela.

U saopštenju se navodi da je cilj ovih radionica da se doprinese kvalitetnom razvoju djeteta, unapređenju zajednice, promovisanju dječijih prava, solidarnosti, i uvažavanju različitosti.

Kao osnovni metod učenja koristi se igra, kroz koju djeca razvijaju kreativnost i maštu, uče se empatiji i timskom radu, grade samopouzdanje i samopoštovanje.

Superbus tim čine četiri profesionalca - profesori pedagogije, likovne umjetnosti, sporta i diplomirani psiholog i magistar rodnih studija.

“Superbus” od septembra 2004. godine posjećuje škole, društvene centre, parkove, školska dvorišta, izviđačke kampove i domove za djecu bez roditeljskog staranja.

Tokom godine ovaj tim na različitim lokacijama radi sa oko 10.000 djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana