Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” u Rogatici: Asfalt stigao na Crkvine

S. M.
Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” u Rogatici: Asfalt stigao na Crkvine

ROGATICA - Zahvaljujući Šumskom gazdinstvu “Sjemeć” iz Rogatice asfaltirano je 1,5 kilometara puta Klančić - Crkvine na obroncima Devetaka.

Uz zaposlene u “Sjemeću”, koji će ovim putem lakše i brže eksploatisati stoljetne šume, asfalt je posebno obradovao žitelje u obližnjim selima na tromeđi opština Rogatica, Sokolac i Han Pijesak, ali i brojne vjernike koji od pamtivijeka dolaze na Crkvine, posebno sada kada je tu izgrađena nova crkva. 

Modernizacija i asfaltiranje ove dionice puta, koja se na lokalitetu Klančić veže na regionalni put prema Han Pijesku, nakon sprovedene tenderske procedure i uz investiciju od 265.000 maraka, povjerena je radnicima “Romanijaputeva” iz Sokoca. Oni su preuzete obaveze, uz pripremu trase i izradu dva propusta za odvođenje oborinskih voda, obavili u rekordnom vremenu, za svega desetak dana.

- Na temeljito pripremljenu makadamsku podlogu položen je asfalt širine tri metra. Debljina asfalta je najmanje sedam centimetara, uz bankine od 50 centimetara sa obje strane puta. Asfaltiran je i parking neposredno uz portu crkve od 450 kvadratnih metara - rekao je rukovodilac radova “Romanijaputeva” Miro Đerić.

Sve urađeno na ovom dijelu puta pratio je i blagoslovio paroh crkve Svetih apostola Petra i Pavla na Borikama, koji bogosluži i u hramu na Crkvinama, Dragan Jović, uz zahvalnost ŠG “Sjemeć” i opštini Rogatica na tome što su i na ovaj način našli razlog da se ovaj sveti lokalitet otvori za bezbjednije i lakše dolaske vjernika u crkvu na Crkvinama.

- Bolji ni vredniji poklon u ova turobna vremena nije se mogao ni zamisliti i nadamo se da će on biti motivacija za nove dolaske na Crkvine - rekao je sveštenik Jović.         

Tehnički direktor “Sjemeća” Milomir Ećimović kazao je da je u investicionom planu Šumskog gazdinstva za ovu godinu predviđeno da se izgradi 5,2 kilometra novih puteva, ali i rekonstruiše 2,6 kilometara postojećih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana