Šumari vratili sjaj “Orijentu”

S. M.
Šumari vratili sjaj “Orijentu”

ČAJNIČE - Hotel “Orijent” u Čajniču, koji je oštećen u posljednjem ratu, godinama je bio ruglo, ali mu je zahvaljujući Šumskom gazdinstvu “Vučevica” vraćen stari sjaj i slava.

Renoviranje je počelo od temelja. Sve što je propalo ili nije valjalo promijenjeno je i uz investiciju od oko 700.000 KM šumari su vratili sjaj “Orijentu”, koji sa svojih 40 soba, apartmanom, restoranom i ostalim pratećim prostorijama ponovo predstavlja ponos Čajničana.

“Spasavanje” hotela pokrenuo je nekadašnji direktor ŠG “Vučevica”, a sadašnji predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Čajniče Neđo Mašić.

On je bio inicijator da “Vučevica” pokuša otkupiti ruinu hotela od biznismena iz Užica, koji je hotel kupio kroz raniju privatizaciju.

Uz podršku ostalih radnika “Vučevice” u tome je uspio.

- Bio je to mudar i pravi potez moga prethodnika Neđe Mašića, koji sada u penziji može svjetla obraza i sa ponosom doći u hotel koji je u dosta elemenata bolji nego je što ikada bio - rekao je v. d. direktora “Vučevice” Marko Mićević. On je dodao da će u dijelu hotela biti smještene kancelarije zaposlenih u gazdinstvu, koji će napustiti sadašnje nefunkcionalne u dvije zgrade koje će biti prodate i time nadoknaditi najveći dio troškova renoviranja “Orijenta”. Ostali veći dio hotela biće u službi ugostiteljstva i turizma Čajniča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana