Šumari štrajkuju ŠG Doboj do ispunjenja zahtjeva

D. D.
Šumari štrajkuju ŠG Doboj do ispunjenja zahtjeva

Doboj - Radnici Šumskog gazdinstva (ŠG) "Doboj", njih 140, stupili su juče u generalni štrajk zbog dvije neisplaćene plate i regresa za ovu godinu usljed neriješenih odnosa u vezi sa ovlašćenim licem za zastupanje ovog gazdinstva.

Predsjednik Sindikalne organizacije ŠG "Doboj" Duško Đurić rekao je da su se radnici odlučili na štrajk uprkos tome što su im uplaćeni junska plata i regres za prošlu godinu. On je istakao da će radnici štrajkovati do ispunjenja zahtjeva jer, kako je kazao, na računu ima dovoljno novca budući da gazdinstvo posluje pozitivno.

Radnici su istakli da su im plate blokirane zbog nesuglasica između generalnog direktora "Šuma RS" Riste Marića i razriješenog direktora ŠG "Doboj" Vukašina Suvajca. Suvajac je sa ove funkcije razriješen krajem marta, a na njegovo mjesto je imenovan Slaven Gojković, koji još nije sjeo u fotelju. Radnici smatraju da je politika uzrok svega.

Suvajac je poručio da je problem u Mariću, istakavši da generalni direktor ne poštuje zakon. Marić je rekao da Suvajac od aprila nije ovlašćeno lice za zastupanje ŠG "Doboj", te da bi sve neisplaćene plate, buduća primanja radnika i ostale ugovore trebalo da potpisuje Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana