Stvoreni uslovi za isplatu socijalnih primanja u Prnjavoru

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- U budžetu opštine Prnjavor stvorene su pretpostavke da od sutra počne isplata primanja korisnicima Centra za socijalni rad, ali i jednokratne pomoći od 500 KM radnicima privatnih zdravstvenih ustanova na području ove lokalne zajednice.

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine usvojeni su odluka o izvršenju budžeta za prošlu godinu i zaključak o realokaciji budžetskih sredstava, čime su stvoreni uslovi za isplatu.

Predsjednik lokalne skupštine Željko Simić napomenuo je da se, pošto nije bilo sluha kod ranije skupštinske većine za usvajanje rebalansa budžeta za 2021. godinu, moralo pristupiti usvajanju odluke kako bi se otkočio proces finansijskog poslovanja opštine Prnjavor, prije svega, socijalnih davanja.

"Ovo je normativni način da se riješi problem koji je trajao tridesetak dana, a zahvaljujući današnjem donošenju izmijenjenih akata, svim korisnicima Centra za socijalni rad do kraja sedmice biće isplaćena zaostala primanja", rekao je Simić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko naveo je da se sada za više od 1.400 različitih korisnika Centra za socijalni rad može isplatiti ukupno 266.825 KM, a početkom iduće sedmice za 42 zaposlena u privatnim zdravstvenim ustanovama na području opštine po 500 KM pomoći, kao što je ranije isplaćeno radnicima Doma zdravlja.

On je zahvalio odbornicima predvođenim SNSD-om i DNS-om koji su podržali odluke, ali i uputio kritiku na račun SDS-a, čiji odbornici ni danas nisu podržali predložena rješenja.

"Oni su i danas pokazali svoje pravo lice, neglasanjem su dokazali da njihova namjera nije bila časna i da je sve što se dešavalo u decembru bila namjera da se ne isplati pomoć korisnicima socijalnih primanja i radnicima u privatnim zdravstvenim ustanovama", izjavio je Tomaš novinarima.

Odbornik SDS-a Vukašin Backović rekao je da je podrška kluba odbornika ove stranke izostala jer smatraju da je prevelika razlika između sredstava predviđenih preraspodjelom i iznosa za socijalna davanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana