Studenti u novim sobama od idućeg semestra

Milijana Latinović
Studenti u novim sobama od idućeg semestra

Banjaluka - Opremanje četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci je počelo, a od idućeg semestra studenti će na raspolaganju imati 280 kreveta u novoizgrađenom objektu.

Istakao je ovo juče ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević tokom obilaska jedne od opremljenih soba.

- Namještaj koji je predviđen daje mogućnost da se u slučaju potrebe ubaci još poneki krevet i na taj način primi neki student više - rekao je Malešević.

On je dodao da je izvođač po ugovoru dužan da opremanje završi u roku od 60 dana, ali da će predviđeni radovi sigurno biti znatno prije završeni.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić izrazio je zadovoljstvo što su za opremanje četvrtog paviljona izabrane firme iz RS te da vjeruje da će posao biti završen kvalitetno i prije predviđenog roka.

- Naša preporuka biće da Upravni odbor Studentskog centra utvrdi kriterijume za prijem studenata, po kojima će prednost imati najbolji studenti - istakao je Stanić.

Naglasio je da je želja Univerziteta da se kroz programe resornog ministarstva i Vlade RS i ostala tri paviljona u narednoj godini dovedu bar približno u stanje u kakvom je četvrti paviljon.

Novom paviljonu sa moderno opremljenim sobama najviše se raduju studenti, koji će otvaranjem četvrtog paviljona imati šansu više za smještaj u Studentskom centru. Predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović kazao je da studenti nemaju nijednu zamjerku na novoizgrađeni objekat.

- Ovo će sigurno studentima koji dođu na studije u Banjaluku olakšati studiranje, a na svima nama je da čuvamo ovaj objekat što je bolje moguće - poručio je Obradović.

Za razliku od ostalih paviljona, svaka soba u četvrtom paviljonu ima toalet, a na svakom spratu je zajednička kuhinja. Pored toga, u izgradnji je i kulturni centar koji će koristiti svima, a ponajviše studentima Akademije umjetnosti. Vlada RS je za izgradnju ovog paviljona izdvojila 6,2 miliona KM.

Pokazna soba

Predstavnik Konzorcijuma "Adrija lajn" - "Tesla" - "Koncept ADC" Darko Petrović rekao je da je za sada opremljena pokazna soba te da će posao biti završen i prije predviđenog roka.

- Uradili smo pokaznu sobu i sada čekamo zeleno svjetlo od Univerziteta i Ministarstva da počnemo realizaciju projekta kako bi objekat bio pušten u upotrebu na vrijeme pa i prije roka - rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana