Stotinjak učesnika na grmečkom maršu "Ćopićevim stazama"

Srna
Stotinjak učesnika na grmečkom maršu "Ćopićevim stazama"

Krupa Na UNI - Stotinjak ljudi učestvovalo je danas u grmečkom maršu "Ćopićevim stazama" od Korčanice do Hašana, rodnog mjesta književnika Branka Ćopića, na stazi dugoj oko 16 kilometara

Đorđo Jež, potpredsjednik Udruženja Krupljana "Podgrmeč", koje je organizator, izjavio je Srni da marš organizuju četvrtu godinu, a da su učesnici jutros zapalili svijeće u partizanskom spomen-kompleksu Korčanica na Grmeču, gdje je održan i istorijski čas.

Jež je naveo da je sa tog mjesta do Hašana, rutom dugom oko 16 kilometara, krenulo 55 učesnika, dok je druga grupa krenula je iz Dugih njiva u Budimlić Japri.

"Ukupno je bilo oko 100 učesnika", naveo je Jež.

On je rekao da su učesnici marša u Hašanima prvo boravili kod mlina djeda Triše, a potom posjetili rodnu kuću Branka Ćopića, te su položili vijenac kod biste Ćopiću, postavljene u dvorištu Osnovne škole koja nosi ime po njemu.

Jež je rekao da marš počinje na Korčanici, gdje se ovog mjeseca održavaju "Grmečke sportske igre", a završava u Hašanima, gdje je obilježena slava Hrama Svetog Jovana Krstitelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana