Stoodstotni učinak: Prnjavor ponovo najbolji

Ivana Vinčić
Stoodstotni učinak: Prnjavor ponovo najbolji

SARAJEVO- Grad Prnjavor zadržao je vodeće mjesto u napretku u svim oblastima upravljanja među 30 lokalnih zajednica u BiH u drugoj fazi MEG projekta.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš navodi da dobijenih oko 230.000 KM će uložiti u izgradnju fekalne i kišne kanalizacije u Ulici Živojina Preradovića, čija je ukupna vrijednost oko 450.000 KM.

"Od 2016. godine, za tri infrastrukturna projekta čija je vrijednost viša od 2.200.000 KM, kroz dvije MEG faze Prnjavor je dobio oko 1.100.000 KM," rekao je Tomaš.

 

 

 

 

 

On je podsjetio da su realizovana su dva i projekta: izgradnja fekalne i kišne kanalizacije u Ulici Vida Nježića i izgradnja vodovodne mreže za Poslovnu zonu Vijaka i mjesnu zajednicu Štrpci.

"Rezultati najbolje svjedoče o onome što smo uradili. Zahvalnost svim donatorima i timu Grada Prnjavor predvođenog koordinatorom Zorici Suvajac koja je najviše zaslužna što Prnjavor ima stopostotan učinak i napredak. Zahvalnost Skupštini Grada i odbornicima koji su pratili sve važne aktivnosti projekta, kao i Komunalnom preduzeću “Vodovod”, jednom od direktnih učesnika projekta" rekao je prvi čovjek Grada.

Prema podacima MEG projekta prezentovanim danas u Sarajevu, Prnjavor bilježi napredak od 100 odsto, drugi je Tešanj sa 92 odsto, a treća Gradiška sa 80 odsto.

Rukovodilac MEG projekta u BiH Goran Štefatić rekao je da se nezavisna evaluacija odnosi na postignute rezultate u proteklih godinu dana, a da će konačni izvještaj o napretku biti prezentovan 2025. godine, po završetku druge faze.

MEG projekat finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke i EU, a sprovodi Razvojni program UN u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana