Stižu donacije za gradnju kuće Jarebima

D. J.
Stižu donacije za gradnju kuće Jarebima

SRBAC - Već dva mjeseca traje prikupljanje priloga za izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Darija i Vide Jareb iz Gornjih Kladara, a u znaku ove humanitarne akcije protekao je i koncert “Amadeus benda” u Srpcu na kojem je obezbijeđeno 1.417 KM.

Koordinator akcije koju je pokrenuo Omladinski savjet opštine Srbac Branko Grahovac je rekao da su sva sredstva od prodaje pića i hrane na gradskom trgu za vrijeme koncerta proteklog vikenda usmjerena za stambeno zbrinjavanje ove višečlane porodice.

- Popularni bend uveličao je slavske svečanosti u Srpcu, na kojima smo obilježili 90. godišnjicu imena našeg grada, a ovaj lijep jubilej smo iskoristili da pozovemo građane da dođu u što većem broju da bi podržali akciju. Stiglo je i desetak uplata kolektiva i pojedinaca na namjenski žiro-račun i naši planovi su da krenemo sa izgradnjom kuće na proljeće - rekao je Grahovac.

Akcija pod nazivom “Kuća od srca 2” je organizovana nakon uspješno završene izgradnje kuće za samohranu majku Nevenu Ignjatić iz Srpca koja ima dvoje djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama.

- Javili su nam se vrsni majstori koji su besplatno obavili poslove i u prvoj akciji i koji su izrazili želju da ponovo učestvuju, a to su Duško Tutnjilović, Dalibor Todorović i Zoran Balatunović - istakao je Grahovac.

On kaže da novčana sredstva za ovu porodicu, koja već 15 godina živi kao podstanar, mogu biti uplaćena na račun Omladinskog savjeta, koji je otvoren u Atos banci na broj: 5673532700004798, a kontakt telefon za dodatne informacije je 066/277-438.

Porodica Jareb živi u kući koju je dobila na korišćenje od klaonice peradi “Perutnina Ptuj S” iz Poveliča i koja je neuslovna za boravak njih dvoje i petoro djece od tri do 15 godina.

Opština Srbac im je pretprošle godine dodijelila plac u Glamočanima na površini od 1.200 kvadratnih metara, a skromna primanja im nisu dozvoljavala da do sada počnu izgradnju vlastitog doma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana