Stipendije za 80 srbačkih studenata

D. J.
Stipendije za 80 srbačkih studenata

SRBAC - Pravo stipendiranja u školskoj 2021/22. godini na osnovu preliminarne rang-liste, koju je objavio načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević, steklo je 80 studenata.

Pravo na stipendiju steklo je 56 studenata druge i viših godina studija javnih i 15 studenata privatnih fakulteta kojima će biti isplaćeno sedam mjesečnih stipendija po 100 KM.

- Isti iznos odobrili smo i za jednog studenta iz kategorije socijalnog statusa i četiri studenta vukovca, odnosno učenika generacije. Stipendiju u jednokratnom iznosu od 700 KM dobiće i četiri studenta koji se nalaze na master i postdiplomskim studijima - rekao je Dragosavljević.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da su se ove godine na konkurs mogli prijaviti i studenti prve godine iz boračkih i socijalnih kategorija, dok su ranijih godina stipendije u prvoj godini dobijali samo vukovci i učenik generacije.

Odbornik SNSD-a Aleksandar Babić rekao je da je ove godine za stipendiranje predviđeno 90.000 KM, što je za 30.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 40.000 više u odnosu na 2017. godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana