Sti­gli ku­ći s vrha Sje­ver­ne Ame­ri­ke

C. M.
Sti­gli ku­ći s vrha Sje­ver­ne Ame­ri­ke

Banjalu­ka - Pla­ni­na­ri iz Pla­nin­sko-al­pi­nis­ti­čkog klu­ba "Sa­mit" Mi­ro­slav Tri­vić i Mi­ro­slav Bun­da­lo vra­ti­li su se sa po­ho­da na pla­ni­nu De­na­li - Me­kin­li vi­so­ku 6.194 me­tra, a u Banjalu­ci su ih do­če­ka­li pred­sta­vni­ci "Banjalu­čke pi­va­re", uz či­ju po­dršku su osvo­ji­li naj­vi­ši vrh Sje­ver­ne Ame­ri­ke.

Pla­ni­na­ri su osvo­ji­li vrh ko­ji se na­la­zi u cen­tral­nom di­je­lu Aljas­ke, a na čet­vrtu ek­spe­di­ci­ju u okvi­ru pro­je­kta "7 sum­mits" upu­ti­li su se 9. ju­na. Iako su zbog pro­ble­ma ra­zmišljali i o odus­ta­janju, ipak se ni­su pre­da­li i do vrha su sti­gli za sa­mo de­set da­na. Gu­bi­tak vi­še od de­set ki­lo­gra­ma te­ži­ne do­voljno go­vo­ri o te­ži­ni za­dat­ka.

- Za­hvaljuje­mo "Banjalu­čkoj pi­va­ri" i pri­ja­teljima što su nam or­ga­ni­zo­va­li li­jep do­ček - ka­zao je Bun­da­lo na do­če­ku ko­ji je u uto­rak uve­če upri­li­čen u ba­šti sport cen­tra "Ener­gi­ja".

Por­tpa­rol "Banjalu­čke pi­va­re" Mil­ka Sta­ni­vu­ko­vić is­ta­kla je da su u po­du­hva­ti­ma pla­ni­na­ra pre­po­zna­li is­te vri­je­dnos­ti ko­je njegu­ju kao kom­pa­ni­ja.

- Di­je­li­mo težnju ka us­pje­hu i vrhun­skim re­zul­ta­ti­ma. Ovi mla­di en­tu­zi­jas­ti su svo­je­vrsni am­ba­sa­do­ri lo­kal­ne za­je­dni­ce i sa dos­ta mo­ti­va­ci­je i pre­da­nos­ti ula­zi­mo u ovu sa­radnju, jer za ta­kve po­je­din­ce že­li­mo da ve­že­mo na­še bren­do­ve - po­ru­či­la je Sta­ni­vu­ko­vi­će­va.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana