Stefan Milić iz Trebinja spasio sugrađanku: Oči su nam se srele i morao sam da je spasim

Milijana Latinović
Stefan Milić iz Trebinja spasio sugrađanku: Oči su nam se srele i morao sam da je spasim

Trebinje - Stefan Milić (22) iz Trebinja, koji je rizikujući sopstveni život spasio četrdesettrogodišnju ženu koja je pokušala samoubistvo u Trebišnjici, postao je heroj u svom gradu.

Vijest o njegovom plemenitom činu odjeknula je Srpskom i regionom. Milić je 15. novembra u poslijepodnevnim časovima šetao sa djevojkom pored rijeke, kada je primijetio nešto čudno u vodi. Ni slutio nije da je riječ o ženi koja je u tim trenucima pokušala da se ubije.

- U trenutku kada sam joj vidio oči, osjetio sam potrebu da skočim. Nisam uopšte razmišljao šta može da se desi, znao sam da moram da je spasim - ispričao je Milić.

Ovaj hrabri student ekonomije ističe da vremena za strah nije bilo, samo je rekao djevojci da pozove hitnu pomoć i skinuvši odjeću, skočio je u hladnu Trebišnjicu.

- Žena je bila udaljena od mene oko šest metara. Plivao sam što sam brže mogao, jer su nju samo sekunde dijelile od smrti. Već je bila potonula. Izvukao sam je i jednom rukom držao plivajući ka obali - rekao je Milić.

Dodaje da je u tom trenutku uradio sve čega se mogao sjetiti, okrenuo je ženu na bok i udarao je po leđima da iskašlje vodu iz pluća, nakon čega se ona onesvijestila.

Milić kaže da je hitna pomoć brzo došla i da su zbrinuli ženu, a u trenutku našeg razgovora on je trebalo da se sretne sa članovima njene porodice, koji su ga pozvali da mu zahvale.

- Tek nakon što se sve završilo, shvatio sam da zapravo ne znam ništa o tome kako se utopljenici spasavaju i da sam na neki način i sebe ugrozio. Svejedno, i kad bih se ponovo našao u takvoj situaciji, sve bih isto uradio - rekao je Milić, koji od šeste godine trenira džudo i ima crni pojas.

Za djevojku Kristinu Šukić, koja je bila sve vrijeme uz njega, Stefan je, kako kaže, istinski heroj.

- Ponosna sam na njega jer je učinio jedno veliko, hrabro i humano djelo. Drago mi je da pored sebe imam dobrog čovjeka, jer to je danas prava rijetkost - kazala je Šukićeva.

Dodaje da su joj trenuci spasavanja činili kao vječnost, te da je bila neizmjerno uplašena i za Stefana i za život žene.

Otac Dragan Milić ponosan je na podvig svog sina i ističe da je Stefan uradio ono što bi trebalo svako od nas, kad bi se našao u takvoj situaciji. Spasio je jedan život.

- Bog nas je zato i stvorio, da pomognemo drugome u nevolji. Međutim, bez obzira na to što je Stefan sportista i što je mnogo puta darovao krv, obuzme me strah kada pomislim da nije znao kako se postupa u ovakvim situacijama i da nije bio svjestan šta se moglo desiti - rekao je Dragan Milić.

Policija

U Centru javne bezbjednosti Trebinje rekli su da im je 15. novembra u 16.30 časova prijavljeno da je žena skočila u Trebišnjicu.

- U ovakvim slučajevima mi nemamo nikakve nadležnosti, jer su službenici nakon prijave provjerili činjenice i utvrdili da nema ni krivičnog djela ni prekršaja, jer je žena spasena - kazala je portparol CJB Trebinje Jovana Cvijetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana