Stanovi za deset porodica u Bratuncu

K. Ć.
Stanovi za deset porodica u Bratuncu

Bratunac - U Bratuncu je počela izgradnja objekta socijalnog stanovanja u kojem će biti zbrinuto deset porodica.

Austrijska organizacija "Bauern helfen bauern" (BHB) obezbijedila je 250.000 maraka za izgradnju ovog objekta, a opština 50.000 maraka za infrastrukturu.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović kaže da će nova zgrada biti useljiva za pola godine.

- U nove stanove useliće se raseljene osobe koje su privremeno smještene u bivšem objektu stare Građevinske škole, a koje nisu mogle ostvariti pravo na stambeno zbrinjavanje, jer nisu imale svoju imovinu ili nisu ostvarile pravo na povrat stanova - rekao je Mlađenović.

Pojasnio je da će novim objektom privremeno upravljati BHB, nakon čega će vlasništvo prenijeti na opštinu.

- Tim objektom će upravljati Centar za socijalni rad, koji će dodijeliti stanove socijalno ugroženim porodicama i pojedincima - naglasio je Mlađenović.

Zbog velikog broja prognanih lica, koji su tokom posljednjeg rata došli u Bratunac, nekadašnja zgrada Građevinske škole bila je kolektivni centar, kroz koji je prošlo više stotina beskućnika. Nakon zatvaranja kolektivnih centara u Srpskoj u toj zgradi je ostalo da živi desetak porodica.

U neuslovnom objektu stare Građevinske škole više od dvije decenije živi i Stevo Vidović iz Zenice. Vidović, koji ima zdravstvenih problema mentalne prirode, useliće se u novu zgradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana