Stanari: Promotivna prodaja organske jagode krnjinka

Srna
Stanari: Promotivna prodaja organske jagode krnjinka

STANARI - U Stanarima je danas organizovana promotivna prodaja jagode krnjinka brendirane kao organski uzgojene u dva, od četiri poljoprivredna gazdinstva sa područja ove lokalne zajednice koja se bave ovom proizvodnjom.



Predsjednik lokalnog Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Poljoprivrednik" Mihajlo Gavrić rekao je Srni da je jagoda krnjinka brend sa oznakom geografskog porijekla i da je organski uzgojena po standardima EU.

On je naveo da trenutna potražnja za jagodom prevazilazi kapacitete proizvodnje, pa se ušlo u projekat Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/ kako bi se proširili zasadi na otvorenom i zatvorenom prostoru.

"Ovo je treća godina zaredom od kada organizujemo promotivnu prodaju jagode, s tim što su nam se pridružili i povrtari i od ove godine pokrećemo jedan sasvim novi dio proizvodnje geografski objedinjeni pod plodovi Krnjina", rekao je Gavrić.

Gavrić je najavio formiranje "Krnjinske kuće", objekta u etno-stilu u kojem će biti izloženi svi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na ovom području.

"Dobra stvar je što imamo i dobru vezu sa gradom Doboj, jer zanatsko Dobojsko pivo pravljeno je od vode sa Krnjina, takozvani točak", naveo je Gavrić.

Promotivna prodaja jagoda održava se na štandu preko puta zgrade Opštinske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana