Stanari: Oko 200.000 KM budžetskih sredstava za pomoć boračkim kategorijama

Srna
Stanari: Oko 200.000 KM budžetskih sredstava za pomoć boračkim kategorijama

STANARI - Opštinska uprava Stanari ove godine je u budžetu predvidjela oko 200.000 KM za pomoć porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, kao i drugim boračkim kategorijama, rekao je načelnik ove opštine Dušan Panić.

 

Panić je, nakon danas održanog prijema za predstavnike novoformiranog Udruženja ratnih vojnih invalida Stanari, rekao novinarima da se u Stanarima maksimalno izdvajaju sredstva za obezbjeđivanje i dopunskih prava boračkih kategorija, uz redovnu podršku udruženjima proisteklim iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata koja su registrovana na području ove lokalne zajednice.

On je naveo da se, između ostalog, za ovu populaciju obezbjeđuju sredstva za zdravstvenu rehabilitaciju, liječenje, kao i dodatno stambeno zbrinjavanje.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Stanari Mirko Kajganić procijenio je da na području ove lokalne zajednice ima oko 200 sugrađana koji su kategorisani kao ratni vojni invalidi.

Prema njegovim riječima, Udruženje je osnovano s ciljem da se poprave statusna pitanja ove kategorije, kao i zbog afirmacije borca Vojske Republike Srpske u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana