Stanari krupnim koracima idu naprijed

D. D.
Stanari krupnim koracima idu naprijed

Stanari - Nakon sprovedenih demokratskih izbora i konstituisanja lokalnih organa vlasti, odluka o osnivanju opštine Stanari pokazala se kao totalno ispravna jer je dovela do toga da se urade mnogi projekti važni za ovu lokalnu zajednicu.

Ovo je juče, poslije svečane sjednice održane povodom Dana najmlađe opštine u RS, izjavio predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji je istakao da će samo stavljanje opštine na kolosijek razvoja sigurno biti i dalje podržano od institucija RS. Dodik je naveo da se, osim izgradnje termoelektrane, koja je okosnica privrednog razvoja opštine, rade i drugi infrastrukturni projekti.

- Odlučili smo da centar opštine spojimo savremenom petljom na autoput, gradi se most na rijeci Ukrini, a obnavljaju se i lokalni putevi - rekao je Dodik, kojem je načelnik opštine Stanari Dušan Panić uručio specijalnu obnoviteljsku povelju sa zlatnim vijencem.

Panić je istakao da su za kratko vrijeme vidljivi pozitivni pomaci, te da svi đaci i studenti imaju stipendije, poljoprivrednici podsticaje, a trenutno se radi i na putnoj infrastrukturi u dužini od 81 kilometar.

Lider stanarskog SDS-a i član Inicijativnog odbora za obnavljanje opštine Stanari Mladen Kršić ocijenio je da se moglo uraditi mnogo više da su sve partije radile zajedno.

Narodna skupština RS je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, na prijedlog predsjednika RS Milorada Dodika, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana