Stanari i Sokolac još bez budžeta

M. M. B.
Stanari i Sokolac još bez budžeta

BANjALUKA - Budžet za ovu godinu još nisu usvojile dvije lokalne zajednice u Srpskoj, odnosno Stanari i Sokolac, kazali su “Glasu Srpske” u Ministarstvu finansija RS.

Načelnik Stanara Radojica Ćelić potvrdio je da budžet te lokalne zajednice u Srpskoj još nije usvojen.

- Mi smo dobili saglasnost Ministarstva finansija RS na nacrt budžeta za ovu godinu i odbornici su glasali za taj dokument. Međutim, nakon sprovedene javne rasprave taj ključni finansijski dokument u identičnom obliku ponovo se našao na sjednici Skupštine opštine, ali tada odbornici vladajuće skupštinske većine, odnosno SDS-a i SP-a nisu podržali budžet za ovu godinu - kazao je “Glasu” Ćelić.

Naglasio je da su odbornici SDS-a i SP-a tada naveli da je budžet potrebno drugačije posložiti.

- Ostalo je da vidimo šta se može popraviti, odnosno da vidimo kako ćemo drugačije posložiti raspodjelu prihoda i rashoda u ovoj godini. Razgovarali smo već s njima i vjerujem da ćemo krajem januara imati neki dogovor o budžetu za 2024. godinu kako bi u februaru taj dokument konačno bio usvojen - kazao je Ćelić.

Naglasio je da je opština Stanari trenutno na privremenom finansiranju jer budžet nije usvojen.

- Dakle, redovno ćemo izmirivati tekuće izdatke, ali novih projekata i investicija nema dok ne bude usvojen budžet. Takođe, moramo da poštujemo skupštinske odluke i ugovore iz ranijeg perioda za određene projekte koji su potpisani. To se mora finansirati, kao i isplata plata zajedno sa porezima i doprinosima te ostala socijalna davanja - zaključio je Ćelić.

Sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom juče nismo uspjeli stupiti u kontakt, tako da nismo dobili odgovor zbog čega ta lokalna zajednica još nije usvojila budžet za ovu godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana